dissabte, 5 de febrer de 2011

ASSEMBLEA MJC FEBRER 2011

El passat dissabte 5 de febrer va tenir lloc a la Parròquia dels Dolors de Tortosa l’Assemblea Extraordinària del Moviment de Joves Cristians de la nostra diòcesi. L’assistència fou nombrosa i hi acudiren més de 30 persones entre joves, mossens i acompanyats de Tortosa, Rossell, Alcalà, Benicarló, Roquetes, Amposta, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita.

L’objectiu de la trobada era posar de manifest el treball de reflexió encetat a finals de l’any passat en la última assemblea anual del MJC, per determinar el rumb i les actuacions a seguir en el futur així com les persones que formaran part del nou equip coordinador.

Per començar amb l’assemblea es va fer una petita pregària basada amb un símbol que es va repartir a tots els assistents amb la seua tarjeta d’identificació. El símbol, en aquesta ocasió, va ser una petita clau allen, de la que Mn Joan Guerola, ens va explicar el significat: enfortiment, accessibilitat, sostenir, encaixar, facilitat. Es a dir, el MJC ha de ser espai per l’enfortiment de formació de grup de joves, accessible per tots, amb base formativa per al seu sosteniment, encaixant les diferents peces (grups, formació, organització), i facilitat d’accés i de participació. Però sobretot en la idea de que tots som importants, de que tots tenim una clau amb que participar, en més petita o gran part, però igual d’important.

Per donar començament a l’assemblea es van recordar les valoracions sobre les reflexions dels últims mesos i reunions mantingudes :

-       assemblea del 26 de novembre de 2010 als Dolors
-       Intercanvi d’experiències amb membres del MJC de Terrassa
-       Reunió amb el Sr. Bisbe
-       Reunió amb de delegada de Joventut del Bisbat
                                                          
Una vegada exposats els antecedents a l’assemblea, es va passar a realitzar un anàlisi DAFO, de debilitats, i amenaces, així com oportunitats i fortaleses actuals del MJC.
Com a debilitats i amenaces es va posar de manifest la manca d’acompanyament als joves en les parròquies després de la confirmació, la falta d’informació a les parròquies, les tasques excessives del MJC, no coneixement de les tasques del MJC, entre d’altres.
Per altra banda, pel que fa a les oportunitats i fortaleses, es va exposar el suport del Sr. Bisbe al MJC, la col·laboració de la Delegació de Joventut, la confirmació de joves com a punt de partida on trobar els joves, l’oportunitat de treballar en xarxa entre joves de diferents llocs, les ajudes i subvencions que es poden demanar, el pas a formar part de l’ACG(Acció Catòlica General), l’organització formal del MJC i disposar de base de dades de membres, entre d’altres.

A continuació es va passar a definir la identitat del MJC:

ü  Evangelitzar els joves des dels joves
ü  Formació cristiana
ü  Organitzats
ü  Som Església

Com a conclusió , es va extreure la missió del MJC: “com a joves cristians volem treballar per
L’evangelització dels joves i formar-nos cristianament; organitzats i amb plena harmonia amb els altres membres de l’església.”

Després de l’anàlisi DAFO, i de la definició de la identitat del MJC, així com de la seva missió, es va fer la proposta de la nova organització i de les tasques del MJC:
-       Formació: considerar la formació dels membres del MJC com a punt elemental, amb conferències, jornades formatives almenys al inici i final de curs, difusió de la formació per part del SIJ i Delegació, així com visites a altres realitats.
-       Grups de Joves: Foment dels Grups de Joves, facilitar des de les parròquies la continuïtat després de la confirmació, visitar a grups de confirmació per part d’altres joves, realitzar i mantenir un llistat de grups i membres, realitzar trobades periòdiques, fer un signe als membres per part del Bisbe per a fer créixer el seu sentiment de pertinença, entre d’altres.
-       Organització: realitzar una organització amb un equip de coordinació, mantenint un llistat de membres i grups, poder demanar subvencions a Joventut o Cultura, proposar una responsabilitat econòmica voluntària als membres, o fins i tot passar a formar part de l’ACG com a joves.

Després d’haver exposat els tres punts fonamentals del MJC, es va demanar als assistents la seva col·laboració com a membres de l’equip de coordinació, per poder engegar les accions per aquest 2011. Els membres de l’equip de coordinació del MJC que es van oferir per formar-ne part van ser un total de 10, tot i que l’equip està obert a noves incorporacions. Properament es realitzarà la primera reunió de l’equip coordinador del MJC per tal de posar fil i agulla i començar a treballar.

Així, es va posar de manifest la important tasca del MJC en el foment i consolidació de grups de joves, la formació i la necessària organització entre ells. El MJC emprèn així una nova etapa de treball amb ganes d’ajudar a consolidar i engrescar nous grups de joves i vetllar per la seva formació. Comptem amb grans oportunitats com la Jornada Mundial de la Joventut, el suport i l’ànim del nostre Bisbe i la col·laboració enèrgica de la Delegació de Joves del Bisbat, gran paraigües que ens acull i ens dóna suport per continuar treballant per evangelitzar els joves, des dels joves.Cap comentari:

Publica un comentari